Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12.00 uur

Welkom aan tafel

De Oude Bieb is de sociale huiskamer van Lewenborg en draait op de inzet van vrijwilligers. De Oude Bieb is gestart als een bescheiden burgerinitiatief, met als voornaamste doel mensen met een laag inkomen een plek te bieden waar ze, zonder dat ze iets moeten, een gratis kopje koffie of thee kunnen drinken en een praatje kunnen maken.

De huiskamer is de spil van De Oude Bieb. Elke bezoeker van De Oude Bieb is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom aan onze koffietafel. Nieuwe bezoekers, klanten van De Biebshop en deelnemers aan gratis activiteiten worden van harte uitgenodigd om plaats te nemen aan de koffietafel. De gastmensen schenken de bezoekers koffie of thee in en bieden ze wat lekkers aan. Ze maken een praatje en bieden een luisterend oor. Jij mag er ook zijn en dat gevoel willen we je geven.

Eet met ons mee

Elke woensdagmiddag kookt onze Kookgroep een Buurtmaaltijd voor alleenstaande, veelal oudere, wijkbewoners. Op de gastenlijst staan ongeveer 40 mensen die regelmatig mee-eten. Wekelijks kunnen 12 wijkbewoners in onze gezellige huiskamer aanschuiven voor een gezonde verse warme maaltijd.

Gezelligheid

Tijdens het eten is het mogelijk om een praatje te maken met andere wijkbewoners en vrijwilligers. We horen vaak dat hieruit leuke contacten ontstaan en dat af en toe samen een maaltijd nuttigen bij veel mensen een stukje eenzaamheid doorbreekt.

Ben je nog niet bekend met De Oude Bieb en wil je een keer mee-eten? Dan kun je je opgeven via het algemene telefoonnummer (050) 851 78 06

Heb je al eerder meegegeten, dan word je gebeld door De Oude Bieb.