Nieuwsberichten december

Nieuwsberichten december

Nieuwsberichten december

Deze Oude Biebnieuwtjes verschenen eerder in wijkkrant De Lewenborger.

Nieuwtjes uit De Oude Bieb

We volgen het nieuws op de voet en leven de coronaregels strikt na, zo kunnen we hopelijk De Oude Bieb openhouden.
We zijn zuinig op onze bezoekers en vrijwilligers, dus daarom willen we jullie op het hart drukken voorzichtig te zijn. Heb je verkoudheidsklachten, moet je hoesten of voel je je niet lekker; blijf dan thuis en laat je testen!

In het gebouw is een mondkapje verplicht, behalve als je zit, aan de koffie of tijdens een activiteit. Anderhalve meter afstand is voor ons een heilige regel, evenals bij binnenkomst je handen wassen of desinfecteren.
We hopen dat de coronapandemie nu op zijn retour is en we verlangen net als jullie naar terug naar normaal. Blijf gezond en denk om elkaar!

Biebshop

In onze kringloopwinkel, de Biebshop kun je elke middag veilig winkelen, we hanteren een maximum aantal bezoekers in de winkel. Winkelen met mandje en mondkapje. De komende weken kun je mooie kerstcadeautjes kopen voor een kleine prijs!

Activiteiten

Onze activiteiten: atelier, bingo, sjoelen, klaverjassen, haken en breien en het koor, gaan vooralsnog gewoon door; met wat minder bezoekers per keer, zodat voldoende afstand gewaarborgd is. Geef je van te voren op voor een activiteit. Wij dragen er zorg voor dat iedereen aan de beurt komt.

De handwerkclub Get Hooked op de woensdagavond komt te vervallen. Wel is er handwerken op de dinsdagochtend.

Op de woensdagochtend komt de ateliergroep, ook in klein gezelschap, bijeen in de kerk.

Bingo, sjoelen en creatieve activiteiten worden op woensdagmiddag ook in de kerk gehouden. Het koor Zin in Zingen, repeteert wekelijks op woensdagochtend in een andere locatie.

De Oude Bieb ruimt op

Met mooi weer gaan we gewoon elke dinsdagmiddag vanaf 13 uur de wijk in op zwerfvuilronde. We houden geen winterstop, maar beslissen elke dinsdagochtend of we er wel of niet op uitgaan. Dan verzamelen we om 13 uur bij De Werf, waar ook opruimmaterialen zijn.

Kookgroep

De kookgroep heeft inmiddels al een flink aantal maaltijden bereid voor een speciale groep mensen; alleenstaande met name oudere wijkbewoners. Voor hun wordt een gezonde, lekkere maaltijd bereid door onze culinaire vrijwilligers. In de week voor kerst worden de bewoners getrakteerd op een heerlijk Kerstdiner! 2 bewoners uit Meerstad hebben een inzamelingsactie gehouden voor deze activiteit, ze hebben 225 euro ingezameld en gedoneerd aan De Oude Bieb. na een oproep op Radio Noord heeft iemand spontaan 200 euro gedoneerd.

Donatie van Mamamini

De Oude Bieb ontvangt binnenkort een cheque van het Goede Doelen Fonds van Mama Mini, het geld gaan we geheel besteden aan keukengerei grote pannen, goede messen enz.

Terugblik

Het jaar verliep anders dan we ons voor konden stellen. In januari trapten we af met de sloop van ons geliefde oude pand aan de Midscheeps.
Een nieuwe, frisse start in ons nieuwe pand in het Vensterhuis aan het Anker.
Heel anders, even wennen, maar we hebben onze draai gevonden! Steeds meer mensen, waaronder ook heel veel nieuwe gezichten, weten ons te vinden.
Ook een aantal nieuwe vrijwilligers meldde zich aan. Enkele van onze vrijwilligers zijn gestopt, vanwege andere werkzaamheden of omdat ze verhuisd zijn.
In het nieuwe jaar zetten we onze schouders er weer onder met elkaar.

We wensen iedereen een prettige kerst en een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

Kringloopwinkel De Biebshop open: elke werkdag van 13 uur tot 16 uur

Koffie-ochtenden: maandag, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 10 en 11.30 uur. Graag reserveren van te voren of bellen op de dag zelf of er nog een plekje vrij is. Maximum van vier bezoekers per keer.

Wilt u een keer meedoen aan een activiteit of een lekker kopje koffie komen drinken:

Opgave/ reserveren: 050- 851 78 06 Deelname aan de activiteiten en koffieochtend is gratis!

 

vrachtwagen theorie
De Oude Bieb Lewenborg
menu
vrachtwagen theorie