Get Hooked!

Get Hooked!

Get Hooked!

Get Hooked !

Ik ging woensdagavond  bij De Oude Bieb langs. Iemand had mij geattendeerd op  de handwerkgroep en ik ging even polshoogte nemen. In verband met de strikte coronaregels van De Oude Bieb zaten de dames ver uit elkaar rondom een grote tafel, maar het was meteen duidelijk dat de afstand de pret niet kon drukken.

Er kwam mij een heerlijk, gezellig en ontspannen sfeer tegemoet. De dames praatten volop en vertelden dat Get Hooked al vele jaren bestaat. Het is het geesteskind van Jennie en Rina, gestart vanuit het standpunt dat samen creatief zijn de gezelligheid verhoogt en de verbondenheid  bevordert.  Wia, een van de trouwe bezoekers van Get Hooked stond bij Rina in de rij bij de kassa en er werden ervaringen uitgewisseld over garens.

En zo belandde Wia bij de handwerkrgroep op uitnodiging van Rina. Bij Get Hooked is van alles te doen, haken, breien, kleuren, punniken, borduren en  diamond painting. Dames nemen  projecten van huis mee om aan verder te werken.  Er is in De Oude Bieb materiaal aanwezig om mee te werken tbv. de Biebshop. Er worden onderling ideeën, adviezen en patronen uitgewisseld, maar Jennie is de expert op haakgebied en ook diegene die les geeft aan beginners.  Wat mij vooral opviel is dat de drempel zo laag is,  je schuift  gewoon gezellig aan.

Afgelopen winter heeft Get Hooked meegedaan met het project om  te breien voor de daklozen in Groningen. De hele winter lang zijn een aantal dames bezig geweest om dikke sokken, wollen mutsen en warme sjaals te breien voor mensen zonder huis en haard, zeker een dankbaar en welkom initiatief.

Op bijgaande  foto boven zie je het kleurboek van Jolanda,  de tekenboeken van Saskia en het begin van een sprei  van Wia, dat een prachtig schakering van felle kleuren gaat worden. Get Hooked  komt momenteel elke woensdagavond bijeen van 19:30 tot 21:30 uur.

Buiten coronatijd is er normaliter drie keer per week Get Hooked, namelijk ook op de dinsdag- en vrijdagochtend van 10 tot 12 uur.  Onze gastvrouw Jennie is nog niet weer aan het werk, maar we hopen haar na de zomervakantie weer te kunnen begroeten.
Koffie, thee en wat lekkers ontbreekt niet tijdens Get Hooked. Alle consumpties zijn gratis.
In verband met de zomervakantie is de laatste Get Hooked op woensdagmiddag 15 juli en start weer op woensdagavond 19 augustus. 

Deelnemers van Get Hooked kunnen desgewenst in de groepsapp terecht,waar veel mooie creaties worden uitgewisseld, handwerktechnische vragen worden beantwoord en voor de gezelligheid.

Ik kom zeker weer terug om lekker te knutselen, I’m hooked !!

vrachtwagen theorie
De Oude Bieb Lewenborg
menu
vrachtwagen theorie